top of page

Fordelene med utvendig solskjerming: Fra terrassemarkiser til screens

Oppdatert: 22. nov. 2023

Hver årstid gir oss forskjellige grunner til å verdsette skjønnheten utendørs. Men komforten kan bli påvirket av det sterke lyset som solen utstråler. Dette er grunnen til at mange hjemmeiere vender seg til løsninger som utvendig solskjerming, som terrassemarkiser og screens, for å forbedre komforten hjemme. Men hva er egentlig fordelene med utvendig solskjerming?Fordeler med utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming, som terrassemarkiser og screens, bidrar til å opprettholde en behagelig atmosfære inne, spesielt i de varme månedene. De tilbyr beskyttelse mot sterkt sollys, bidrar til å redusere varmen og beskytter mot nedbør. Dessuten beskytter de også møblene dine mot bleking forårsaket av ultrafiolette stråler.


Terrassemarkiser er laget for å skape en avslappende skyggefull utetilbud, beskytte mot sterkt sollys, og gir ekstra uterom for rekreasjon eller underholdning. På den annen side gir screens mer fullstendig solskjerming, noe som ikke bare reduserer varmeinnslipp, men også hindrer innsikt fra utsiden. Nysgjerrige øyne kan bli skjermet fra utsikten, hvilket gir tillit til at privatlivet ditt er sikret.


Gjennomskinnelighet og personvern

Mange spør oss, "kan jeg se gjennom solskjermer?" Svaret er ja. Screens, for eksempel, er designet slik at du fortsatt kan nyte utsikten utendørs selv om de er lukket. Solskjermingsdukene har mikroperforeringer som holder utsikten klar, men reduserer samtidig solens stråler.


Men, folk kan ikke se inn selv om du kan se ut, så du kan nyte klar utsikt uten at noen kan snike seg på deg. Tenk på det som en speilingseffekt på en solbrille; de innenfor ser ut, mens de utenfor ser bare gjenspeilingen av seg selv.


Forbedret søvnkvalitet om sommernatten

En annen betydelig fordel med utvendig solskjerming, spesielt her i Norge, er at det hjelper deg å opprettholde en god søvnkvalitet om sommernatten. I noen deler av landet kan solstrålene begynne å skinne så tidlig som klokken 02.00, og i andre deler går den ikke bort i det hele tatt i løpet av minst 3 måneder. Dette kan forstyrre nattesøvnen betydelig. Utvendig solskjerming, som screens, gir en effektiv løsning ved å blokkere ut det intense sollyset som kan trenge gjennom vinduer om natten. Dette gir deg muligheten til å sove uforstyrret og forbedrer generelt din søvnkvalitet.


Potensielle ulemper

Når det gjelder ulempene, kan utvendige solskjermer ta litt tid og innsats å installere sammenliknet med innvendige alternativer. Noen kunder har også nevnt bekymring for at skjermer kan begrense deres utsikt utendørs. Imidlertid, som nevnt tidligere, har moderne skjermer løsninger som mikroperforeringer som lar deg se ut, selv når de er nede.


Fordelene med utvendig solskjerming langt opveier potensielle ulemper. Fra å redusere varme til å opprettholde personvernet ditt og forbedre søvnkvaliteten om sommernatten, gir disse løsningene deg muligheten til å nyte hjemmeområdet ditt på varme dager. Se vårt tidligere arbeid med utvendige screens for å se hvordan de kan transformere og forbedre ditt hjem. For en skreddersydd løsning som skal passe til din bolig, book en gratis befaring med oss i dag. Våre eksperter vil hjelpe deg å finne den rette løsningen for dine behov og preferanser!Comments


bottom of page